Gevelisolatie

voor verfraaiing en energiebesparing

Benieuwd of gevelisolatie mogelijk is in jouw huis of kantoorpand? Neem dan contact met ons op.

buitengevelisolatie

Steeds meer huizen en kantoorpanden voorzien we van een gevelisolatiesysteem. De isolatieplaat wordt op een bestaande gevel of binnenspouwblad aangebracht, afhankelijk van de situatie (bestaand of nieuwbouw). Buitengevelisolatie heeft functionele én decoratieve redenen:

  • Het energieverbruik terugbrengen. De beste manier om een nieuw of bestaand pand te isoleren tegen kou en warmte.
  • Het opknappen van een pand. Scheuren, oud of slecht voegwerk en verschillen tussen oud en nieuw metselwerk worden weggewerkt achter het gevelisolatiesysteem.
  • Het visueel verfraaien van een pand. De architect kan een pand, woonblok of zelfs een complete straat of wijk een nieuwe uitstraling geven.

Onze rol is zowel adviserend als uitvoerend. Het aanbrengen en afwerken van gevelisolatie is aan strikte eisen gebonden. Een juiste detaillering is van onmiskenbaar belang voor een fraai en duurzaam resultaat.

In de praktijk worden wij daarom al in een vroeg stadium bij de realisatie van gevelisolatie betrokken. We hebben jarenlange ervaring, een gedegen bouwkundig inzicht en oog voor detail.

Met het behalen van het KOMO-Procescertificaat Gevelisolatie in 1997 en inmiddels een uitgebreide referentielijst, zijn wij een van de weinige specialisten in ons land die een gevel zowel kunnen isoleren als afwerken.

 

ONDERHOUD

Gevelisolatie met een sierpleister afwerking wordt steeds vaker voorzien van een vuilwerende texlaag. Niet geschilderd pleisterwerk zal na verloop van jaren vervuiling en mogelijk ook algengroei vertonen.

De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van vele factoren: type pleister, kleur, luchtvervuiling, omliggende beplanting, oriëntatie en detaillering.

Gemiddeld dient onderhoud plaats te vinden in 6 tot 8 jaar. Wanneer direct na het aanbrengen van de sierpleister een texlaag wordt aangebracht, zal de toekomstige onderhoudscyclus verschuiven naar 12 tot 14 jaar.

Bovendien is het grootste voordeel dat door de texlaag het vuil niet meer aan de gevel kan hechten. Bij een regenbui nemen de regendruppels de losse vuildeeltjes mee waardoor de gevel schoon blijft.

strikotherm logo
sto logo

De Groot laat bij projecten zien dat ze een enorme meerwaarde bieden, door vanaf opdracht direct pro actief de engineering van het buitengevelstucwerk op te pakken en dit tot na de oplevering vast te houden.
Mark Hamers, Bouwbedrijf Van de Ven

De samenwerking tussen Strikolith en Stukadoorsbedrijf De Groot verloopt altijd prettig. Het is fijn om met elkaar te kunnen sparren over welke producten voor welk project het beste gebruikt kunnen worden. Wij ervaren De Groot als een nauwkeurig en kwalitatief hoogstaand stukadoorsbedrijf.
Corne Mol, Strikolith

IN maakt uitdagende ontwerpen. Goed buitengevelstucwerk geeft meerwaarde aan onze ontwerpen. De Groot is voor ons dé specialist in buitengevels. Goede communicatie en het vooraf doornemen van details zorgt voor een prettige samenwerking.
Aschwin Raab, IN architecten

Stukadoorsbedrijf de Groot is voor Bam Woningbouw Zuid een van onze trusted partners op het gebied van binnen- en buitenstucwerk en spuitwerk. Deze samenwerking is tot stand gekomen doordat de Groot een betrouwbare, innovatieve en vakkundige partner is gebleken.
Bert Houben, BAM Woningbouw Zuid

Door onze jarenlange samenwerking weten we kwaliteit en vakmanschap samen te smelten wat leidt tot schitterende projecten!
Sander Vos, Sto Isoned

In 3 maanden is mijn villa in Cuijk van binnen en buiten gepleisterd. De Groot Stukadoors heeft zeer vakkundig werk afgeleverd. De afspraken zijn uitstekend opgevolgd en uitgevoerd. Ik ben heel te tevreden en kan dit bedrijf ten zeerste aanraden.

ROB STRIJBOS, PARTICULIER

Projecten met gevelisolatie

Alle projecten